GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
14 Ocak 2016 Perşembe 14:39

Otoparkta sığınan 65 kaçağı polis yakaladı 

Bodrum'da bir otoparka sığınan Afgan ve Pakistanlı 65 kaçak, yakalandı. 

Sahil Güvenlik ekiplerinin denizden, polis ve jandarmanın karadan aldığı güvenlik önlemelerini arttırması sonrası Bodrum'da mültecilere daha az rastlanmaya başlandı. Daha önce cadde ve sokaklarda rahatlıkla görülebilen, şehirlerarası otobüslerle de ilçeye giriş yapabilen sığınmacılar, artık o kadar da rahat hareket edemiyor. Buna rağmen, Bodrum'a gelen sığınmacılar, kaçak geçiş için uygun anı kolluyor. Afgan ve Pakistan uyruklu bir grup kaçağın kent merkezindeki bir otopark çevresinde barınmaya çalışması DHA tarafından görüntülendi. Tamamı erkek ve çoğu genç yaşta olan sığınmacılar, ölümlere rağmen Yunanistan'a geçmek için kararlı olduklarını söyledi. Kaçaklardan bazılarının Türkçe konuşmayı da öğrendiği görüldü. 

Afgan uyruklu, ismini söylemeyen bir kaçak, "Suriyeliler ölüyor. Kadın ve çocuklar ölüyor. Biz bekarız, denizin içinden nasıl çıkacağımızı biliyoruz. Polis izin verse, bir günde herkes gider. Türkiye'ye ne zararı var? Ölümden korkmuyoruz. Ülkemizde de ölüm var. Bomba patlıyor" dedi.  

Bodrum İnsanca Yaşam Derneği ve bazı kişiler otoparktaki gruba yardım etti. Sığınmacılara basit tıbbi müdahalelerde bulunulurken; özellikle ayaklarındaki yaralar sarıldı. Ayrıca sığınmacıların Afgan ve Pakistan'da sıkça tüketildiği belirtilen sütlü çay içtiği göze çarptı.

Öte yandan; otopark çevresinde barınan Afgan ve Pakistan uyruklu 65 kaçak, bu gece polis tarafından yakalanarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.(dha)